MASUMLAR LOKANTASI
  Yemek yapılışları
 
=> Daha kayıt olmadın mı?

Yemek yapılışları - İzmir Köfte

Burdasın:
Yemek yapılışları => Yöresel yemeklerimiz => İzmir Köfte

<-Geri

 1 

Devam->


CAN (Ziyaretçi)
01.09.2007 08:51 (UTC)[alıntı yap]
İzmir Köfte

Malzemeler
½ Kg Kıyma
2 dilim bayat ekmek
1 Adet Yumurta
2 yemek kaşığı Yağ
2 adet büyükçe
Domates
½ kaşık Salça
2 bardak Su
1 küçük demet Maydonoz
Tuz,
Karabiber

yapılis Tarifi

½ Kg Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış iki dilim ekmek içi, yeterince tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve 1 yumurta kırılıp güzelce yoğrulur.

kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, ıslatılmış iki el arasında parmak şeklinde köfteler yapılıp, bir tarafa bırakılır.

Köfteler bir tavada, yalnızca renkleri hafifçe dönecek kadar kızartılır. Yağlarıyla birlikte tencereye alınır.
Başka bir kapta salça, yağ içinde öldürülür. Buna kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesler katılır. Domatesler de öldürülür. Domatesli su, köftelerin üzerine gezdirelerek dökülür. Hepsinin üstüne 2 bardak su dökülür. Orta hararette ısıda 5 dakika pişirilir.

Cevapla:

Nickin:

 Metin rengi:

 Metin büyüklüğü:
Tag leri kapat



Bütün konular: 10
Bütün postalar: 9
Bütün kullanıcılar: 2
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
 
  Bugün 5 ziyaretçi (5 klik) kişi burdaydı!  
 
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol